4 spôsoby ako využiť nádoby od vyhoretých sviečok

Dohorela vám sviečka. Čo s ňou teraz? Vyhodiť ju? Dúfame, že na to ani nemyslíte! Nádoby od sviečok sú niekedy príliš pekné na to, aby skončili v koši, a o tom, že treba chrániť životné prostredie ani nehovoriac. Pokiaľ aj vy hľadáte spôsob, ako nájsť nové využitie pre prázdnu nádobu od sviečky, tento článok je pre vás tým pravým – predstavíme vám 4 tipy, ako na to a tiež vám povieme, ako správne nádobu pred opätovným použitím vyčistiť.

 

  1. Váza na kvety

Jar k nám už konečne zavítala a s ňou aj kvetinová sezóna, ktorá je už v plnom prúde. Každá kytica kvetín potrebuje svoju elegantnú vázičku, a za týmto účelom vám perfektne poslúžia napríklad nádoby od sviečok rady Paddywax Glow s krásnym perleťovým dizajnom.

váza - paddywax 5

Elegantnú vázu na kvety vyčarujete taktiež z nádob luxusných sviečok VOLUSPA, ktoré nápadne pripomínajú nádoby od luxusnej kozmetiky.

voluspa 3

 

  1. Využitie v kuchyni

Nádoby od sviečok, ktoré sa dajú využiť na servírovanie potravín, či nápojov alebo uskladňovanie surovín? Prečo nie!

V prvom rade si spomenieme sviečky Milkhouse Candles, o ktorých ste už možno počuli, že sú vyrobené iba z čisto prírodných surovín a teda sa pri ich opätovnom využití v kuchyni nemusíte báť, že by ste nechtiac prijímali do tela škodlivé látky. Ich krásne nádobky, pripomínajúce staré fľaše od mlieka alebo masla, vám dobre poslúžia ako originálny pohár na pitie limonády či ako nádoby na uskladňovanie surovín v kuchyni.

pitie_1

 

Ako originálne naservírovať raňajky? Skúste to s ručne maľovanými nádobami z radu Boheme od Paddywaxu. Aj obyčajná krupičná kaša, či ovsené vločky zaliate mliekom budú ráno chutiť z tejto misky o čosi viac. Sviečky Boheme sú k dispozícii v dvoch rôznych veľkostiach, preto pri kúpe sviečky myslite aj na to, akých hladných stravníkov plánujete z misiek zasýtiť :-)

 paddywax boheme 

  

  1. Stojan na kozmetiku či kancelárske potreby

Ďalším kreatívnym využitím nádob od vyhoretých sviečok je stojan – a nielen na kozmetiku či kancelárske potreby, ale v podstate na čokoľvek iné. Za týmto účelom môžete využiť napríklad krásne farebné nádobky z limitovanej edície Milkhouse Candles alebo elegantnú krabičku od sviečok VOLUSPA.

 milkhouse 4 (1)   voluspa 4

 

  1. Črepník na sukulenty alebo na zasadenie byliniek

Možno vám už pri vázach napadlo, že by sa nádoby od sviečok mohli využiť aj na zasadenie rastlín. Napríklad sukulenty sa budú krásne vynímať v originálnych betónových nádobách sviečok rady Paddywax Urban a pokiaľ ste z tých, ktorí majú radi pestovanie byliniek doma, k tomuto účelu odporúčame nádobky od Milkhouse Candle línie Creamery.

paddywax 6 

milkhouse1 (1)

 

Ako správne vyčistiť nádobu od sviečky a pripraviť ju na opätovné použitie?

Tak čo poviete, presvedčili sme vás? Pokiaľ sa už ani vy nemôžete dočkať, až vdýchnete svojej vyhoretej sviečke nový život, najprv musíte vedieť, ako správne nádobu vyčistiť. Ako prvé je potrebné odstrániť kovový disk, na ktorom je prichytený knôt sviečky a následne môžete prejsť k odstraňovaniu zvyškov vosku. Aby vám to išlo ľahšie, dajte nádobu na 2 až 3 hodiny do mrazničky a následne ho odstráňte pomocou lyžice alebo príborového noža. Posledným krokom je nádobu poriadne umyť mydlom, opláchnuť teplou vodou a vysušiť utierkou. Potom už môžete upustiť uzdu svojej kreativite. Pri nádobách Milkhouse 624g a 454g ale nezabudnite pred každým umývaním zložiť prstenec s držiačikom a po umytí ho opäť nasaďte.